GönderenKonu:  (Okunma sayısı defa)

İİCENGİZ

  • Forum Üyesi
  • İleti: 5
  • Üyelik Tarihi:
Tarih : 13-09-2022 Saat : 11:38

ENGELLİ ASANSÖRÜ;
Yapılarda bulunan kod farklılıklarını aşmak için geliştirlmiş yatay veya dikey olarak alternatifli çözümleri bulunan bir asansör sistemidir.
Engelli asansörleri dikey ve yatay olarak ayrı sınıflarda yapılabilmektedir.

Dikey engelli asansörleri;
Açık tip ve kapalı tip olarak modelleri mevcuttur. Açık tip asansörler kamu binalarında 2 özel mülklerde 3 metre yüksekliğe kadar yapılabilmektedir. sistem mekanizma sutunu,kabin,kat kapısı,ünite motor unsurlarının bir araya geldiği kompakt bir asansör titpidir. Açık tip asansörlerde kabin yarım boy 80-110 cm yüksekliğinde bir sepet şeklinde üzeri açık olarak yapılır. Sistem etrafı tamamen açıktır. Kabin altı sıkışma kontağı ile iniş esnasında sıkışmaya karşı güvenlik sağlanmalıdır. Örnek olarak linkteki detayları inceleyebilirsiniz

https://www.engelliasansorsistemleri.com/?newUrun=1&Id=662174&CatId=bs316569&Fstate=&/CD-213

K
apalı tip engelli asansörleri;
Kapalı tip asansörler etrafı tamamen cam veya kompozit panelle kaptılmak suretiyle çelik konstürüksiyon ile çevrilidir. Sistem alt veya üst güvenliği tam olarak alınmış kapalı bir sistemdir.

Kapalı Tip Engelli Platform Asansörleri; 9 metre seyir mesafesine kadar kullanılabilen, hidrolik tahrikli olarak çalışmaktadır. Platform mekanizması sağ,sol veya giriş noktasının karşısında bulunabilir. Sistem çelik konstürüksiyon sistemi ile kuyu oluşturularak isteğe göre cam,alüminyum kompozit veya sac ile kaplanabilmektedir. Tüm gereksinimler kompakt bir tasarım ile modüler olarak oluşturulmuştur. Kabin yan duvarları en az 2 metre yükseklikte olmalıdır. Kabin üstü mutlaka bir tavan ile çerçevelenmeli ve aydınlatılmalıdır. Kabin içerisinde tutunma barı,buton paneli ve aydınlatma gibi gereksinimleri barındırmaktadır. Sistem taban kalınlığı (10cm) avantajı dolayısı ile kuyusuz asansör olarakta adlandırılmaktadır. Giriş ve çıkış yönü ihtiyaca göre mekanizma yönü dışında üç yönden de diagonal olarak sağlanabilmektedir. Bu hususta tekerlekli sandalyenin kabin içinde manevrası düşünülerek ölçülendirilmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Platform kabin içi ölçüleri, kamu binaları için 90x120 cm’den az olmayacak şekilde projelendirilmelidir. Kapalı tip platformlarda çatı mutlaka eyimli olarak yapılmalı ve dış ortam şartlarına uygun olarak ESB boya veya satine paslanmaz ile kaplanmalıdır.